PARADOX

                    SHOW IT 2


                   KERAMISCHE VORMGEVING EN PERSONAL COACHING

  

                PARADOX

Paradox (fragment)

Keramiek:


Een groep schepen. Elk schip heeft een eigen karakter, maar heeft het volgende gemeen:

het is opgebouwd uit watergolven.

Zowel de structuur als het 'materiaalgebruik' zijn paradoxaal tegengesteld aan de functie van elke boot. In dit geval: mensen naar de overkant brengen. Maar, een boot van water kan niet drijven. Tegelijkertijd kan een boot niet zonder water.De schepen zijn raku gestookt in een gasoven. Hierbij wordt het kunstwerk bij zo'n 950gr. met een tang uit de oven gehaald en versneld afgekoeld wat een typisch krakelee effect veroorzaakt in het glazuur, waarna het kunstwerk in een zaagselton wordt gedaan. Afgesloten van lucht komt een reductieproces op gang dat de witte klei zwart kleurt en ook de kleur van het glazuur beïnvloedt.

Coaching:


De bootjes symboliseren de wijze waarop mensen iets willen bereiken, daar soms geen doeltreffende middelen voor kiezen en zo stranden in goede bedoelingen of er zelfs in onder kunnen gaan.

Deze installatie refereert tevens aan de vele (boot)vluchtelingen overal in de wereld die in brakke vlotten proberen te ontsnappen aan geweld of aan hun karige bestaan en het tegendeel bereiken.


Je beste eigenschap blijkt soms paradoxaal je eigen valkuil. Hoe meer je erin volhardt hoe groter de weerstand die je oproept.

Toch ben je in staat om op methodische wijze jezelf te heroriënteren en met fantasie een nieuwe koers uit te zetten en met volharding je schip een nieuwe richting te laten varen.


Showit2 !!!


Copyright © All Rights Reserved